top of page

 

Testimonials

"Esme heeft me tijdens de yogatherapie ontzettend prettig geholpen om op een gezonde manier weer in contact te komen met mijn lichaam, er naar te kunnen luisteren door het beter te verstaan en zo het vertrouwen weer te herstellen. Esme creëert in de sessies een hele fijne en veilige omgeving om te zijn met wat er op dit moment aanwezig is en werkt daar flexibel in mee. Een luisterend oor, oplettend oog en super vriendelijke glimlach brengen je een warm welkom en geven je volledig de aandacht als je dat even nodig hebt.

Dank je wel Esme voor de afgelopen weken, ze hebben me veel gebracht waar ik dagelijks zelf verder mee werk."

 

“Mij aangemeld met knieklachten en het idee 'wil nieuwe dingen proberen en baat het niet dan schaadt het niet'. Wat ik vooral heb opgestoken is bewust bewegen met ademhaling en een eerste stap in leren bewust ontspannen. Vijf sessies is wel kort maar ik heb zeker nieuwe inzichten opgedaan die ik verder wil uitdiepen. Bedankt!!”

 

“Na een uitgebreide intake, zowel mondeling als fysiek, heeft Esme allerlei oefeningen gezocht die goed kunnen zijn om mijn lichamelijke klachten te verlichten/verhelpen. Esme heeft een heel prettige manier van werken. Ze is rustig, legt alles goed uit en zoekt samen met mij naar de best passende oefeningen.”

 

“De yogatherapie heb ik ervaren als nuttig en praktisch. Al geruime tijd heb ik last van maag/darmklachten en tijdens de yogalessen heb ik geleerd om daar op een rustige en positieve manier mee om te gaan, door praktische oefeningen te doen die ik thuis ook dan doen. Soms vond ik het moeilijk om volledig te ontspannen, maar de ademhalingsoefeningen zorgden er uiteindelijk toch voor dat ik in het moment kon zijn. De therapie heeft me geholpen op een nieuwe manier naar mijn klachten te kijken en daar heb ik veel van geleerd.”

 

"Toen ik bij Esme kwam zat ik in een stressvolle tijd met veel verdriet en pijnklachten. De sessies waren heerlijk ontspannend en ik ontdekte meer ruimte en kracht om met mijn omstandigheden om te gaan. De oefeningen waren zorgvuldig afgestemd op mijn (beperkte) mogelijkheden, de sfeer was veilig en respectvol. Het was ook hartstikke leuk en interessant om de ervaringen in mijn lichaam te onderzoeken!”

 

“Esme weet een veilige sfeer te creëren, is heel geïnteresseerd en stelt veel vragen. Is er echt voor jou als cliënt. Het is fijn om naar haar stem te luisteren. Rustige fijne stem. Ze let goed op de cliënt en waakt voor overbelasting, observeert de cliënt goed en kijkt of instructies duidelijk zijn overgekomen. Let ook op ademhaling en corrigeert waar nodig. Kijkt en vraagt steeds na of oefening duidelijk is. Behandelingen voelden als een warm bad waarbij ik even op adem mocht komen en het om mij ging. Echt een cadeautje!”

 

“Doing yoga therapy with Esme was such a treat to myself.

From our first session I felt listened to, taken care of, and supported.

It surprised me how well she ‘got me’ and my struggles, and how nicely she found ways to work with me and my challenges.

I can highly recommend doing yoga therapy with Esme.”

 

“Twee van mijn wervels zijn aan elkaar geschroefd zodat mijn zenuwen weer ruimte kregen maar het had tot gevolg dat mijn spieren last hadden met aanpassen aan de situatie. Ze bleven maar stijf. En ik durfde ook niet zoveel qua oefeningen.

Het was prettig met Esme te onderzoeken wat kon omdat het één op één is. Ze let heel goed op je grenzen maar laat je wel allerlei rek en strek bewegingen uit proberen die je zelf ook niet zou verzinnen. Ook de ontspanningsoefeningen waren heel prettig.

Uiteindelijk kreeg ik een veel beter idee van wat ik kan en wat niet, en waar de spanningen precies zitten. De oefeningen hielpen erg goed tegen de stijfheid, het is enorm verbeterd.”

bottom of page